Pontosidő

Amit az internetes vásárlásról tudni érdemes

Amit az internetes vásárlásról tudni érdemes

Az interneten történő vásárlás egyre elterjedtebb hazánkban is, vannak azonban, akik még mindig idegenkednek tőle. Pedig megfelelő körültekintéssel az internetről is vásárolhatunk biztonságosan, ráadásul kényelmesen, arról nem is beszélve, hogy a jogszabályok is jelentős védelmet biztosítanak a fogyasztóknak. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) honlapján található tájékoztató alapján összefoglaltuk, mire érdemes leginkább odafigyelnünk, ha internetről vásárolunk.

Bővebben...

Fogyasztói megtévesztések slágerlistája (2. rész)

Fogyasztói megtévesztések slágerlistája (2. rész – nyereményjátékok)Játszani mindenki szeret. Hát még nyerni! De mi van akkor, ha a vélt vagy valós nyereményjáték főként a szervezők pénztárcáját gazdagítja? Ezúttal a nyereményjátékok veszélyeire hívjuk fel látogatóink figyelmét, mert ezen a területen is javasolt a fokozott óvatosság!

Bővebben...

Jogszabályi változtatások a fogyasztók érdekében

Jogszabályi változtatások a fogyasztók érdekébenA helyenként laza, nem egyértelmű előírásokkal több vállalkozás visszaél, a fogyasztók pedig a jogszabályi hiányosságok miatt egyes területeken még mindig kiszolgáltatott helyzetben érzik magukat a vállalkozásokkal szemben, így ahhoz, hogy ténylegesen egyenrangú felekké váljanak, jogszabályi változtatásokra lenne szükség.

Bővebben...

Fogyasztói megtévesztések slágerlistája (3. rész)

Fogyasztói megtévesztések slágerlistája (3. rész – megtévesztő akciók és reklámok)A vonzóan alacsony árak láttán nő a vásárlási kedv – sokszor az ár alapján döntünk két termék között, keressük a kedvezményes lehetőségeket. Akciós kínálat van is, de, hogy mitől akció az akció, az bizony, sokszor nem derül ki…

Bővebben...

Tanulságos fogyasztói jogvita, amikor a kérelem jogilag megalapozott, a vállalkozás hozzáállása méltányos, de...

TANULSÁGOS FOGYASZTÓI JOGVITA, AMIKOR A KÉRELEM JOGILAG MEGALAPOZOTT, A VÁLLALKOZÁS HOZZÁÁLLÁSA MÉLTÁNYOS, DE A PANASZ NEM SÉRTI-E A JÓHISZEMŰSÉG ÉS A TISZTESSÉG PTK. SZERINTI KÖVETELMÉNYÉT, TOVÁBBÁ NEM ÜTKÖZIK-E A JÓ ERKÖLCSBE? DÖNTSE EL AZ OLVASÓ!

Bővebben...

Minden, amit a békéltető testület megszüntető eljárásáról tudni érdemes

A békéltető testület intézménye évről-évre egyre népszerűbb a fogyasztók körében, sokan még mindig nem tudják, hogyan és milyen döntéssel zárulhat egy-egy eljárás. Azokban az esetekben, amikor az ügyben eljáró tanács akár a fogyasztó hibájából (például hiánypótlás nem teljesítése), akár tőle kívülálló ok (pl. hatáskör hiánya) miatt nem tud érdemben döntést hozni, az eljárást megszüntetéssel zárja.

Milyen esetekben szüntethető meg az eljárás?

Bővebben...

Copyright